Swingersex i radiobiografen

Rebecca Bannor-Addae

Er der en radioundergrund? Er det blevet hip at digge talkradio? Det kan ikke udelukkes. Der er i hvert fald dukket en forening af youngsters op, der er begyndt at arrangere radiolytning i en kælderbiograf i København. Første arrangement var tirsdag d. 7. maj. Her blev der spillet og talt om to montager, og over 100 radiofans gik forgæves.

Foreningen Københavns Radiobiograf er startet på initiativ af Jan Stricker, der har brugt sit netværk til at tromme ti radioentusiaster sammen. De fleste har en eller anden tilknytning til studieretningen Moderne Kultur på Humaniora på Københavns Universitet. Nogle har været eller er i praktik på DR eller Radio24syv, atter andre arbejder på Universitetsradioen.De bærer intetsigende 80’er navne som Anders, Anne, Anne, Camilla, Emil, Hanne, Jan, Katrine, Ole, Rasmus og Simon.

Intimmassage og nudiststrand
Arrangementet i Posthusteatrets kælderbiograf formede sig som en kombination af lytning til et par radioprogrammer og et on-stage-interview med tilrettelæggerne modereret af Jan Stricker. Den første radiomontør var Rebecca Bannor-Addae, der har følgende tre radiodokumentarer på Radio24syv bag sig:

  1. Købesex, Kierkegaard og Kristensdom – et portræt af en kristen, mandlig escort, der går op i filosofi og Kierkegaard. Programmet blev nomineret til en Prix Italia (Lyt her).
  2. Nøgen under Solen – om det franske nudist- og swingerparadis Cap d’Agde og danske Bent Butterfly, der mister sin kone til en en fransk swinger hen imod slutningen af parrets tre-ugers drømmeferie ved Middelhavsstranden (Lyt her).
  3. Til Junglen – en skildring af en rejse med digteren Thomas Boberg til Perus jungle for at opleve et hallucinatorisk Ayahuasca-trip(Lyt her).

Bannor-Addae er et lysende talent, der af sig selv og sine redaktører bliver kastet ud i det ene grænseoverskridende projekt efter det andet. Det var fængslende at høre hendes hudløse bekskrivelser af sin kamp med stoffet, menneskene og omgivelserne under optagelserne til programmerne. For eksempel om dengang hun skulle optræde splitternøgen kun iført en båndoptager og en 40-centimeters mikrofon på nøgenbadestranden. Eller da hun skulle være til stede under en fuldbyrdet intimmassage sammen med to kvindelige købesexkunder.

packed_theatreSkamklip
Hendes tre produktioner bærer på godt og ondt Radio24syvs dokumentargruppes stempel med udførlige speaks af tilrettelæggeren til mikrofonen. Dette er en af biprodukterne og hagerne ved, at tilrettelæggeren ikke har final cut på 24syv Dokumentar. Her bliver råbåndene nemlig overladt til redaktørerne, der derefter monterer og dramatiserer dem (De uklippede råbånd bliver siden sendt rub og stub i de sene nattetimer). Disse speaks virker nogle gange uheldigt overeksponerede og som wannabe-tilrettelæggernes desparate udstikning af en kurs til de skamklippende redaktører.

Rebecca Bannor-Addae blev hyldet som en rising star med latter under lytningen fra den forsamlede radioundergrund og med massivt bifald ved afslutningen. Forventningerne var derfor skruet op til næste indslag. Først fulgte dog en endeløs pause, der omfattede udskiftning af det tekniske udstyr, der havde svigtet til sidst under Bannor-Addae-segmentet.

Trivialradio
Efter at de røde plyssæder i den fyldte biografsal var blev genhuset af de knapt nok stemmeberettigede unge radioaficionados kom turen til Jesper Henriksen. Han har også lavet montage til Radio24syv, men hans lydbidder stammede fra nogle egenproducerede interviews, han havde lavet med en barndomsven fra Ribe, Michael Lillerøi Skov. Henriksen kaldte stolt sine talrige interview-podcasts for “Trivialradio” – og om ikke andet må det siges at være sympatisk at sløjfe enhver falsk varebetegnelse. For trivielle var de.

Michael Lillerøi Skov er åbenbart en karakter, der ikke evner at sige nej, og derfor altid roder sig ud i pinlige situationer. Der blev afspillet en hel podcast på tyve minutter, som stort set var et uklippet interview. Podcasten handlede om en otte-måneders periode, hvor Michael havde boet med en kontaktsøgende, snusket alkoholiker på Sønder Fasanvej på Frederiksberg.

Jan_og_rebeccaSlapsvansen fra Ribe
Her var der nogen, der godt havde måttet råbe højt og tydeligt: NEJ! – til Jesper Henriksen. Det kunne for eksempel være en redaktør eller en moderator i en radiobiograf. Henriksen  præsenterede ganske vist veloplagt og charmerende sit program under interviewet med Jan Stricker, men de tyve minutters efterfølgende snik-snak var ren spild af tid og en kujonagtig afståelse fra at træffe beslutninger af fortælleren og radiomontøren, Jesper Henriksen. Henriksen fortalte, at redaktørerne på Radio24 Dokumentar tilsyneladende endnu ikke har annammet ideen om at bestille et stykke trivialdokumentar om slapsvansen fra Ribe, hvilket afgjort taler til redaktørernes fordel.

Jan Stricker kunne åbenbart godt fornemme, at Henriksens bagatel blegnede over for Bannor-Addaes modige og stort anlagte produktioner. Han pippede derfor på falderebet noget om, at indslaget ikke skulle opfattes som et appendix. Det var taget med for at give plads til nogen, der var på vej op. Men et pingligt appendix var, hvad det var.

Jesper Henriksen kan snildt være et stort talent, men så skal han vise det med noget, hvor han har gjort sig umage, vist mod (som Bannor-Addae) eller bare tænkt en tanke eller to. I sin podcastserie, “Trivialradio”, har han ikke været andet end mikrofonholder – og så er han oven i købet stolt af det. Men måske var det bare en fejladresse. For den slags har de også en redaktion og en programrække for på Radio24syv.

Spørgsmål fra salen
Til jomfruarrangementet havde hjernetrusten bag Københavns Radiobiograf besluttet, at Jan Stricker skulle være almægtig moderator uden at åbne op for spørgsmål fra crowden. Ikke nogen ubetinget dårlig idé, for Jan Stricker stillede vidende og indfølende spørgsmål, samtidig med at han formåede at få gæsterne på scenen til at slappe af. Men trivialradio og en opsvulmet ryge- og tissepause er et dårligt bytte for spørgsmål fra salen.

Der var sikkert andre end RADIOT, der gerne havde villet vide mere om det særprægede forhold mellem Bannor-Addae og redaktørerne på Radio24syv. Og for eksempel få afdækket, hvorfor de sleazy redaktører på Radio24syv pisker den smukke mulatpige ud i en lind strøm af blufærdighedskrænkende radioprojekter.

De næste to måneder er der Radiobiograf den første tirsdag i måneden. Hold øje med annonceringen på foreningens hjemmeside.

Link til Jesper Henriksens “Trivialradio”

Københavns Radiobiograf’s Facebook-side.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *