Dansk rap i 32 afsnit – podcast på DR

4 afsnit inde i historien om dansk rap med Pelle Peter Jensen som tilrettelægger.

Meget grundig indblik i en nyere dansk kulturhistorie. De første afsnit handler faktisk ikke særlig meget om rap, men mere om, hvordan pionererne i Rockers By Choice og MC Einar lærer at lave vindmølle-movet i breakdance og opdager mixere til scratching.

Pelle Peter Jensen er en insider og en fan. Det præger programmet på godt og ondt. Mest på godt. Det er velproduceret med lange interviews med blandt andet Chief One og Nikolaj Peyk. Fascinerende at høre, hvor famlende det hele begyndte. Der var intet internet, så de studerede moves på Beta Max bånd i slowmotion og købte kiksede pigekasketter, fordi de var de eneste, der lignende de caps, som heltene fra New York gik med.

Har aldrig været stor fan af hverken rap eller dansk rap, men spændende at få fortalt hele historien fra A til Z.

Samtidig bliver jeg lidt chokeret over, at lille jeg måske var den allerførste i Danmark, der skrev en rap.

Det var tilbage i 1981 i 1G. De to nævnte early birds udgav deres første plader i hhv. 1988 og 1989. Nikolas Peyk fortæller ovenikøbet, at rap var noget, de ikke var så optaget af i begyndelsen. Det var mere grafitti, breakdance og scratching.

Jeg skrev min rap til et frikvartersband. Teksten gik sådan her: “Here I am, I’m the man, I’m the sun, and you’re my fan. Build a church. Money spend! Bring your best to the sacrament.”

Rørende, ikke?