Case Stories – True Crime fra Classic FM

Case Stories fra Classic FM

Musik og True Crime mødes i denne velredigerede podcast serie. Hør om mysterier og stjålne Stradivariusser, Tjakovskijs død eller selvmord og Mozarts død eller drab.

Alle sejl er sat til i Classic FM’s Podcast-serie. Historierne er researchet til bunds. Der er altid et større line-up af professorer og eksperter, der bliver spurgt til råd. Og så er der arbejdet med dramaturgen, så man ved flere af historierne sidder på det yderste af stolene til det sidste.

Samtidig skildres tiden og omstændighederne for begivenhederne grundigt. Det sker f.eks. i afsnittet om den morderiske komponist og rennæssancefyrste Gesualdo. Og motiverne for handlingerne bliver

Afsnit:

  • Tjakovskijs død: Begik Tjaikkovskij selvmord eller blev han endda presset til pga. hans homosexualitet var uacceptabel og ulovlig i Zar-tiden.
  • Mozarts Requiem: Hvem var den maskerede mand, der ringede på hos Mozart og bestilte et requiem. Og blev Mozart forgivet af Salieri eller en anden. Eller blev han ramt af sygdom.
  • Haydn’s forsvundne kranie: Haydn døde, mens Napoleon bankede på ved Wiens mure. Derfor blev han begravet uden pomp og pragt. Da hans velynder, Fyrst Esterhazy 10 år efter ville give Haydn en standsmæssig begravelse, opdagede man, at han kranie var væk. Case Story afslører, hvad der blev af det.

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *