Fauli er fed

fauliNej, det passer ikke helt… Han er bare ekstremt overvægtig. Det fremgik af Søren Faulis eget program, Løsgængeren, der d. 6/5 fungerede som en slags spoiler for en kommende udsendelsesrække på DR2 (Fauli, fed og færdig). Og sådan er radiolandskabet i øjeblikket: De to public service kanaler annoncerer tilsyneladende skamløst for hinandens programmer.

Søren Fauli fik den beklemmende dom af en institutleder på Biomedicinsk Institut live på Radio24syv. Forinden havde han underkastet sig alverdens fysiske test på instituttet. Det bryggede han så sit 2-timers show mandag formiddag på. Næste dag var der premiere på DR2 for det fede Fauli-program. Tilfældigt? Det påstår ingen, og slet ikke Fauli.

Den åbne dørs politik
Programmet var den sædvanlige selvsmagende selvpromovering af Fauli under dække af civil courage, så fred være med det. Det interessante er grænsegængeriet mellem de to public service kanaler.

Radio24syv har en forkærlighed for at bruge eksperter fra Berlingskes egen medieorganisation, men de fører også en åben dørs politik for ansatte fra DR: Elektronista på Radio24syv laver et gadget-portrætprogram af Sara Bro fra Sara & David på P3; Ak24syv trækker på musikstringeren Ralf Christensen fra DR (og Information) som musikekspert etc.

Radiolove
Denne “radiolove” går ikke lige så varmt den anden vej: fra DR til Radio24syv, men der er tilsyneladende ikke udstukket noget “omerta”-direktiv fra DR’s ledelse. For Radio24syv bliver rutinemæssigt, dog mest én passant, nævnt på DR. Et sigende eksempel på fraternisering er for eksempel, at en højprofileret radiovært på Radio24syv som Torben Steno problemløst kan optræde som tilrettelægger af Blachmans nøgenshow på DR2.

Eksemplerne er mange. Bare hæng ud en dag eller to på radiofladen, så er det let at supplere listen. Radio24syv er lillebroren, så det er forståeligt, at de hægter sig på, hvor de kan. Det imponerende og prisværdige er, at DR på Amager Fælled ikke lader både Langebro og Knippelsbro gå ned for opkomlingen fra Vester Farimagsgade. Danmark er for lille et land til beefs mellem taleradioer.