Zornig

Lisbeth Zornig Andersen har sit eget radioprogram på Radio24syv. Hvor mange ved det? Hun må dele sit slot med en jurist og wellness-pusher, så måske er det svært at sælge budskabet.

Det er synd, for programmet er perfekt.

Det er mandag 22-23, og det hedder “Radiorådet”. Tilstede er Zornig, en tilrettelægger, der holder styr på tiden, og en gæst eller to.<!–more–>

Det er næsten udelukkende gæster fra underdanmark. De sidste par gange har det været Sleiman Sleiman, den bogaktuelle eksgangster fra Bloodz i Greve med over 300 domme bag sig.

SF’eren Özlem Cekic var forbi i mandags og fortalte om sin baggrund som indvandrerbarn opvokset i Danmark, men i 3 klasse sendt tilbage til Tyrkiet, fordi der ikke var nogen, der havde fortalt hendes forældre, at der fandtes børnehaver for hende og hendes bror, så forældrene kunne slide i de job, som ingen danskere gad tage.

Det kunne være ren tuderadio, men pga. Zornig dybe kendskab til systemet, paragraffer og cases, så bliver det fremragende oplysningsradio, der giver en skræmmende indsigt i underklassens vilkår.

Samtidig har Zornig et meget opdateret vue over tingenes tilstand som følge af hendes omfattende foredragsvirksomhed rundt omkring i landet.

Hun kan i en bisætning nævne, at hun forleden var i Rebild og holde foredrag. Her sad de misbrugte Rebild-børn på første række. Hele administrationen fra kommunen var der også og brød senere sammen i gråd foran Zornig.

Det var den rene elendighed, men Zornigs pointe var, at der var en stemning af forsoning i lokalet og en vilje til at komme fremad.

Og det er også den generelle stemning i programmet: Fremad mod en bedre verden for alle.

Så hvorfor, kære mediefolk, ikke fortælle om dette program i stedet for ørkeløse historier om fyringer og manglende lyttertal? Hvis radioen mangler lyttere, så fortæl om dette program, så skal de nok komme.