Berlingske24syv

berlingske24syvLogoer

Det skrider for Radio24syv. Det har ligget i luften længe, men er blevet heftet underspillet af Berlingskes ledelse: Radio24syv er godt på vej til at blive en bugtalerdukke for modermediet Berlingske.

Mange tegn i sol og måneder peger i retning af en sådan symbiose mellem de to medier:

  • Et hav af ‘eksperter’ fra Berlingske optræder på Radio24syv’s sendeflade, og dette tal har umærkeligt fået et nøk opad det sidste halve år. I starten var det mere jævn fordelt over hele mediespektret, men i dag gør man det, der er mest belejligt: trækker på andre kræfter i ‘Mecom Group’.
  • Fælles citat i Berlingske. Radio24syv politiske kommentator, Jesper Thermansen, optræder for eksempel i stigende grad sammen med kolleger fra Berlingske i Berlingskes bylines og i citatindex’er.
  • Adskillige værter på Radio24syv er på lønningslisten hos Berlingske: Flaskens Ånd’s: Poul Pilgaard Johnsen. Sportsaberne på Fodbold FM kommer alle primært fra Berlingske-koncernen m.fl.

Er det ikke helt naturligt? – vil nogen sikkert indvende. Jo, men det var ikke sådan, at projektet i udgangspunktet blev lanceret. Desuden har Radio24syv en udtalt public service-mission, som sammenkoblingen ikke harmonerer. Det ville svare til, at Danmarks Radio blev en underafdeling af Politiken. Det var Danmarks Radio i et vist omfang for et kvart århundrede siden, men man skal virkelig være meget formørket højreradikal – eller skribent på ‘Urias-posten’ eller ‘Snaphanen’- for stadigt at hævde det.

Radio24syv er stadig en kæledægge for RADIOT.DK. Men hvordan ville det se ud, hvis Mads Brøgger og Michael Bertelsen pludselig blev ofret eller tog deres gode tøj og gik? Vil Berlingske-koncernen være i stand til at erstatte dem med nogle nye kanalchefer, der tænkte ligeså skævt og fordomsfrit? Næppe.

Radio24syv står hermed i fare for at blive det, som flere kommentator advarede imod ved kanalens søsættelse: En ren borgerlig radio.

RADIOT vil iværksætte en statistisk undersøgelse og dokumentation af det, der hidtil kun kan kaldes en  snigende fornemmelse. Stay tune for more. Resultatet vil blive offentliggjort i disse spalter.